Mordovali a loupili otec i syn | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mordovali a loupili otec i syn

K přepadení došlo v lese.
K přepadení došlo v lese. (Ilustrační foto ara)

Čtyři oběti si vyžádalo v roce 1907 bestiální loupežné přepadení dvou trhovců a jejich manželek, ke kterému došlo v lese poblíž Křtin u Blanska. C. k. rakousko-uherské četnictvo se ovšem blýsklo znamenitě odvedenou prací – vrazi byli ještě téhož dne zatčeni.

Dobový tisk uvedl, že obchodník P. z Křtin našel na cestě za vsí převrhnutý vůz a zkrvavenou mrtvolu muže. Poblíž ukusoval trávu vypřažený koník. Četníci ze stanice ve Křtinách, které pan P. zburcoval, zjistili, že pod vozem leží ještě jeden mrtvý muž a taky dvě mrtvé ženy. Všechny mrtvoly měly zohavené tváře, takže bylo složité určit jejich totožnost. Ale četníci to dokázali a zjistili, že jde o manžele N. z Ostrova u Sloupu a manžele H. z Rogendorfu, dnes Krasové. Všichni se vraceli ve voze taženém jedním koněm z Brna, kde navštívili místní trh. Cestou asi usnuli a ve spánku byli přepadeni lupiči, kteří je cestou sledovali. Ti nešťastníky umlátili, oloupili o vše, co měli u sebe, a nakonec převrhli jejich vůz. Četnictvo brzy sdělilo, že dopadlo prvního z lupičů. V domě Jana W. v Ostrově totiž našli zakrvácené předměty – sekeru, kabát a košili. V nedalekém Blansku pak četníci zatkli jeho syna, který se s otcem na čtyřnásobném mordu podílel. Soudní verdikt nad oběma mordýři není znám.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.