Služebná skočila pod vlak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Služebná skočila pod vlak

Dívka zvolila smrt na kolejích
Dívka zvolila smrt na kolejích (Ilustrační foto ara)

Datum 26. dubna 1910 bylo zapsáno v letopisech Nýřan na Plzeňsku černým písmem. Toho dne museli místní c. k. rakousko-uherští četníci vyšetřovat hned dvě sebevraždy, které v hornickém městečku vyvolaly značné zděšení a šok.

Hned po sedmé hodině ranní se po Nýřanech rozlétla stěží uvěřitelná zpráva o železničním neštěstí, při kterém tu na kolejích přišla o život služebná dívka Karolína D. z dvacet pět kilometrů vzdáleného Staňkova. Referoval o tom 4. května zmíněného roku regionální týdeník Český západ. Neuvedl ale, zda se tak stalo na hlavním tahu mezi Tlučnou a Stodem, nebo na lokální trati z Nýřan do Heřmanovy Hutě. Jisté je, že nešťastnice u kolejí čekala na přijíždějící vlak, pod který vzápětí skočila.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

„Vlakem byla jí utržena hlava,“ upřesnil týdeník. Strojvedoucí lokomotivy neměl naprosto žádnou šanci dramatu s hororovým koncem zabránit. Sotva místní nýřanští četníci zahájili vyšetřování této tragické události, přišla další zdrcující zpráva. „Na dole »Krimich« v Nýřanech skočil do šachty hluboké 180 metrů mistr kovářský L. a byl okamžitě mrtev,“ pokračoval Český západ. Ani v jednom případě ale týdeník neuvedl nic o motivech obou zoufalců. Poznamenal jen, že „pohřbu sebevražednice nesúčastnil se nikdo“.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.