Děsivý nález za hromadou dřeva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Děsivý nález za hromadou dřeva

Tělo se skrývalo za naskládaným dřevem
Tělo se skrývalo za naskládaným dřevem (Ilustrační foto ara)

Nález mrtvého staršího místního obyvatele (69) počátkem srpna 1972 otřásl snad všemi občany obce Velké Karlovice na Vsetínsku. Nebyl to vůbec hezký pohled – naopak. Nešťastník totiž zemřel nepochybně cizím zaviněním, protože mu kdosi neznámý roztříštil lebku.

Muže jeho blízcí už několik dnů pohřešovali, což také oznámili na služebně tehdejší Veřejné bezpečnosti. Nikdo ve Velkých Karlovicích neměl tušení, kam se mohl senior vytratit a kde by mohl být. O to děsivější byl nález jeho mrtvoly. Jak 11. srpna zmíněného roku napsal deník Rudé právo, bezduché tělo muže, k jehož totožnosti se list nijak nevyjádřil, leželo za skládkou dřeva nedaleko od obce, kam ho vrah po bestiálním činu odtáhl a nechal.

Tam si ho také všimlo několik místních občanů. Na první pohled bylo zřejmé, že penzistova smrt nastala poté, co mu jeho vrah surově rozbil hlavu. Případem se okamžitě po nálezu mrtvoly začala zabývat vsetínská »mordparta« kriminální služby. A byla úspěšná. „Jako vrah byl zadržen podezřelý muž (27). K činu se doznal. Motiv vraždy se stále vyšetřuje,“ oznámila stroze tisková služba Veřejné bezpečnosti. Kdo byl před téměř půlstoletím pachatelem hrůzného mordu, proč vlastně vraždil a k jakému trestu byl nakonec odsouzen, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.