O Vánocích se oběsila u své sestry | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

O Vánocích se oběsila u své sestry

Žena si smyčku uvázala na půdě.
Žena si smyčku uvázala na půdě. (Ilustrační foto ara)

Šokující neštěstí se stalo o vánočních svátcích roku 1919 v Plzni. Na půdě domu v Sirkové ulici v centru západočeské metropole byla nalezena oběšená Adéla T. (†47) z Prahy. Pod stručným titulkem »Zoufala si« o tragické události informoval 28. prosince toho roku regionální deník Český směr.

Mrtvolu našel náhodně nejmenovaný zděšený obyvatel domu poté, co přišel na půdu. Sebevražedkyně se jmenovala Adéla T., šlo o vdovu po váženém magistrátním radovi, bytem v Praze, Štěpánské ulici. Ta přicestovala už 20. prosince na vánoční svátky ke své sestře, která bydlela právě v plzeňské Sirkové ulici. Sestra vypověděla, že Adéla T. se v hlavním městě republiky ambulantně léčila z nervové choroby. Aby nebyla po úmrtí manžela na Vánoce osamělá v pražském bytě, pozvala ji sestra k sobě do Plzně.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Na místo činu byl přivolán lékař, který bohužel musel konstatovat, že sebevražedkyni už není pomoci. Její nejbližší příbuzná byla událostí doslova zdrcena. Kladla si za vinu, že Adélu »nedokázala ohlídat«. „Příčina, proč si nebohá T. zoufala, nebyla zjištěna,“ napsal Český směr. Jak následně konstatovala plzeňská policie, na smrti nešťastné Adély T. neměla bezpochyby žádný podíl jiná osoba. Proto bylo šetření ukončeno a spis byl odložen do archivu.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.