Z neopatrnosti zastřelil svého tátu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Z neopatrnosti zastřelil svého tátu

K neštěstí došlo při neopatrné manipulaci s puškou.
K neštěstí došlo při neopatrné manipulaci s puškou. (Ilustrační foto ara)

Ve vazbě c. k. krajského soudu v Plzni se na konci roku 1908 ocitl Otto P. ze Skomelna na Rokycansku. Vyšetřujícímu soudci se přiznal, že usmrtil vlastního otce, krejčího Jana P. (†47), byť se to stalo z pouhé neopatrnosti. Jan P. ještě před svým skonem syna chránil a vypověděl, že ho postřelil neznámý pachatel.

Jak 7. ledna 1909 napsal týdeník Český západ, velmi těžce zraněného Jana P. převezli jeho blízcí ze Skomelna do 30 kilometrů vzdálené Plzně 26. prosince 1908 hodinu před půlnocí. Lékaři P. řekl, že na něj vystřelil kdosi cizí, když pokuřoval před domem, kde bydlel se ženou a synem. To opakoval i soudní komisi, jež ho na lůžku stihla vyslechnout. Druhého dne o půl deváté krejčí přes veškerou péči lékařů zemřel.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Pitva prokázala, že náboj prostřelil žaludek a střevo. Následně se do Skomelna vydal četnický závodčí K., kterému se tam přiznal P. syn Otto, že to byl on, kdo otce postřelil při neopatrné manipulaci s puškou. Závodčí ho tedy zatkl a eskortoval k plzeňskému soudu. „Otec mi kladl na srdce před odjezdem do Plzně, abych se nepřiznal, že on také nebude na mne nic přitěžujícího udávati,“ řekl u soudu Otto P. „Poté byl o druhé hodině odpolední propuštěn a spěchal k ústřednímu hřbitovu, aby se mohl zúčastniti pohřbu svého nešťastného otce. Vyšetřování se vede dál,“ referoval týdeník.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.