Pašoval do Plzně maso | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Pašoval do Plzně maso

Maso chtěl prodat bez povolení
Maso chtěl prodat bez povolení (Ilustrační foto scom)

Pod tímto titulkem přinesl 31. října 1910 plzeňský regionální deník Český směr zprávu o zadržení mladíka Františka E. (18). Policejní strážník ho den předtím na jedné z ulic v Plzni zastavil a vyzval ho, ať otevře pytel, který Frantík nesl přes rameno.

Podezření se naplnilo – muž zákona v něm našel dvě podříznuté kozy a dvě stejným způsobem podříznutá kůzlata. Potíž byla v tom, že Franta neměl na zisk masa potvrzení, proto mu bylo zabaveno a odneseno na policejní úřadovnu. Mladík se vymlouval, že kozy koupil v Nýřanech, kůzlata v Tlučné. Ovšem nedovedl si prý představit, jak by celé stádečko živé dopravil až do Plzně, a tak zvířata hned jedno po druhém zabil. Policie ho začala stíhat pro »podloudné dopravování masa«, protože k jeho přepravě z venkova do města neměl oprávnění, které bylo nutné.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Ale to ještě nebylo všechno! František si zadělal na další, a to velký malér, konkrétně pro »podplácení stráže«. Jak totiž uvedl Český směr, „když strážník mu maso zabavoval, nabízel mu E. jeden kilogram kůzlečího, aby ho neudával“. Ovšem marně... Jak František nakonec pochodil u soudu, není známo. Snad justice přihlédla k jeho mladému věku a dosavadní bezúhonnosti.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.