Lupiči odfrčeli na motocyklu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Lupiči odfrčeli na motocyklu

Útěk na motorce lupičům nepomohl, stejně byli dopadeni.
Útěk na motorce lupičům nepomohl, stejně byli dopadeni. (Ilustrační foto ara)

Mazaně šli na uskutečnění loupeže peněz F. G. (32) a Š. J. (22) koncem června 1967 v Ostravě. Vyčíhali si B. S., prodavačku z obchodu potravinami v městské části Radvanice. Jeden jí vytrhl tašku s denní tržbou, druhý čekal opodál na už nastartované motorce.

Poté oba darebáci odfrčeli stejně byli dopadeni. směrem k Petřvaldu. Šokovaná prodavačka se vzápětí obrátila na služebnu Veřejné bezpečnosti, kde opovážlivou loupež ohlásila. Jak 1. července 1967 uvedl deník Rudé právo, lup činil 11 500 tehdejších korun. Pro představu čtenářů o vzniklé škodě – průměrný měsíční plat tehdy činil 1574 Kčs. „Úsilí příslušníků VB k dopadení pachatelů bylo za několik hodin korunováno úspěchem. Větší částku z odcizených peněz si již uschovali v blízkém lese. Celá částka byla však již zajištěna,“ referovalo Rudé právo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Oba zatčení ničemníci byli z Bratislavy a pracovali v petřvaldském Dole Fučík. Proces s oběma obžalovanými se konal před Okresním soudem v Ostravě už za necelý měsíc. Starší F. G., jenž loupež uskutečnil, dostal šest let basy. Mladší Š. J., který řídil motocykl, na němž F. G. odvážel uloupené peníze, putoval do chládku na dva roky. Tresty byly vyneseny nepodmíněně.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.