Ukradenou mouku hodili na louku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Ukradenou mouku hodili na louku

Mouku zloději rozprodali.
Mouku zloději rozprodali. (Ilustrační foto ara)

Z uzavřeného vagonu nákladní soupravy jedoucí ze stanice Čelákovice k Praze ukradli známí »přepadači vlaků« pytel mouky o váze 75 kg. Závažného činu spáchaného v době nouze o mouku se dopustili František S. (21) z Prahy a Jan S. (25) ze Záluží u Čelákovic.

O drzé krádeži, k níž došlo mezi stanicemi Čelákovice a Mstětice, referoval deník Československá republika 15. ledna 1921. František a Jan, které strážci zákona dobře znali jako opovážlivé chmatáky, pytel s moukou vyhodili na louku u tratě. Ve Mstěticích z vlaku vyskočili, na louku se vrátili a rozdělili bělostný lup do předem připravených batohů. Veškerou ukradenou mouku pak odnesli do bytu Jana S. v Záluží.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Tam četníci, kteří dobře věděli, kam se při vyšetřování zlodějny vydat, zabavili posledních deset kilo. Zbytek oba pobertové mezitím stihli prodat na Žižkov dvěma už netrpělivě čekajícím cukrářům – Václavu H. a jeho konkurentovi Karlu Č. Počítali si, jak napsal deník, 6,50 Kč za jedno kilo. Oba dlouhoprsťáci skončili 14. ledna uvedeného roku ve vazbě zemského trestního soudu v Praze. Rozsudky a vynesené tresty nejsou známy.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.