Místo peněz uloupil losy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Místo peněz uloupil losy

Losy byly lupiči k ničemu.
Losy byly lupiči k ničemu. (Ilustrační foto ara)

Kochal se nadějí, že mu do rukou padly »velké peníze«. Jeho naděje však pohasla a zachvátil ho vztek v okamžiku, kdy uloupenou aktovku ve skrytu na odlehlém místě otevřel. Žádné bankovky, ba ani mince v ní nenašel, jen spoustu losů státní loterie. To byl příběh neúspěšného mladého lupiče z Ostravy, který se odehrál v lednu 1973.

Dne 30. ledna zmíněného roku o něm informoval deník Rudé právo. Sotva ničemník (18), jehož totožnost ponechal list v utajení, dovršil věk dospělosti, už se rozhodl získat peníze nepoctivou cestou. Budiž přitom řečeno, že v té době měl mladík za sebou již jeden soudní proces a pak i vynesený trest. A to pro spáchanou loupež. Týž kriminální delikt se rozhodl zopakovat v ostravské městské části Porubě. Vyčíhal si tam prodavače losů loterie a v příhodném okamžiku na něj zaútočil.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Ve prospěch loupeživého darebáka mluvil moment překvapení i zdatnější fyzická konstituce. Zbojník způsobil prodavači zranění v obličeji a po chvilkové přetahované o jeho aktovku se jí zmocnil. Nechal pak krvácejícího muže jeho osudu a s kořistí se ztratil v porubských ulicích. Čekalo ho ovšem velmi nemilé překvapení, když zjistil, jaký úlovek mu vlastně padl do rukou. Losy, losy, jen samé losy... A ty mu pochopitelně byly k ničemu, protože jejich sériová čísla byla evidovaná jako uloupená. Bandita netušil, že opatrný prodavač stržené korunky ukrýval hluboko v kapse svého kabátu. Ovšem nejen to – přestože mladík neuloupil žádné peníze, přesto skončil v rukou ostravské kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti. A prokurátor ho už podruhé obžaloval u soudu.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.