Milenci zemřeli v lesích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Milenci zemřeli v lesích

Dvojice spáchala sebevraždu v lese.
Dvojice spáchala sebevraždu v lese. (Ilustrační foto ara)

Od 14. listopadu 1920 pohřešovalo velitelství lehkého dělostřeleckého pluku Československé armády v Plzni vojína Josefa B. (†22). Byl proto hledán jako zběh. Od téhož dne byla nezvěstná Kateřina S., dcera šafáře ze dvora v Trnové u Dobříše.

Až dne 4. ledna následujícího roku našli četníci jejich mrtvoly v dobříšských lesích. O jednom smutném příběhu nešťastné lásky psal deník Československá republika pět dní poté pod titulkem »Sebevražda milenců«. Josef B. dostal na podzim 1920 povolávací rozkaz a narukoval na vojnu do Plzně. V té době měl známost s Kateřinou S. Osudného listopadového dne se objevil v hospodářském dvoře Trnová u Dobříše, kde svou milenku navštívil. V dívčině pokojíku spolu strávili několik hodin. Pak se vojín B. rozloučil s tím, že jde pěšky do dvacet pět kilometrů vzdálených Zdic na nádraží, aby stihl vlak do Plzně. Tam už ale nikdy nedorazil. Po nějaké chvíli odešla za Josefem z domova i Kateřina, která se také nevrátila. Její nejbližší pak našli v dívčině pokoji dopis, napsaný společně oběma milenci. V něm oznamovali, že jsou odhodláni spolu odejít na věčnost. Proč? Šlo zřejmě o nešťastnou lásku. Nic bližšího k tomu ale list neuvedl. Neupřesnil ani, jak milenci sešli z pozemského světa. Jejich ostatky byly pohřbeny na hřbitově v Dobříši.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.