Konec série zlodějů vrtaček | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Konec série zlodějů vrtaček

O vrtačky byl na černém trhu zájem.
O vrtačky byl na černém trhu zájem. (Ilustrační foto ara)

Kradli a pořád neměli dost... Řeč je o J. K. (27), K. S. (27) a J. C. (25). Celkem počátkem sedmdesátých let minulého století spáchali čtrnáct drzých vloupaček, hlavně do skladišť Chemických závodů československo- sovětského přátelství v Záluží u Mostu.

Trojice chmatáků se zaměřovala hlavně na elektrické vrtačky, které v obchodech nebyly dostupné, takže se pak daly velmi výhodně »pod rukou « zpeněžit. Na odbyt šla i různá kradená měřidla a pobertové si ze skladů odnášeli taky rozličné nářadí. I o ně byl zájem... Ale každá písnička má svůj konec, a tak zatčením trojice dlouhoprsťáků skončila i série jejich vloupaček.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Vyšetřovatel kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti vyčíslil celkovou škodu, kterou J. K., K. S. a J. C. napáchali, částkou přes 12 tisíc tehdejších Kčs. V té době to bylo opravdu hodně peněz, vždyť průměrný měsíční plat v roce 1972 činil 2090 korun. Krajský soud v Ústí nad Labem jim 1. srpna uvedeného roku napařil nepodmíněné tresty pobytu v zamřížovaném prostředí. J. K. tam poslal na čtyři roky, K. S. na dva a půl roku a nejmladšího J. C. na jeden rok.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.