Zkusil okrást detektiva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zkusil okrást detektiva

Film detektiv nakonec neviděl.
Film detektiv nakonec neviděl.  (Ilustrační foto ara)

Detektiv pražské policie se vydal počátkem února 1922 do biografu Sanssouci na odpolední představení. Kde by ho bylo ale napadlo, že film neuvidí, neboť na začátku promítání se ho v potemnělém sále omylem pokusí okrást známý kapsář. Muž zákona ho na místě zatkl a odvedl.

Populární biograf Sanssouci býval v pražské Legerově ulici č. 11. O úsměvném případu referoval pražský deník Československá republika dne 5. února uvedeného roku. Mimo jiné psal: „Když byla shasnuta světla, chtěl detektiv Savina jíti na své místo. Když byl ve středu řady, ucítil, že mu někdo sahá do kapsy. Chopil pachatele za ruku, vytáhl jej ze sálu a poznal v něm známého kapsáře Karla M. ze Žižkova. Ten překvapen se detektivovi omlouval, že ho ve tmě nepoznal. Jinak že by si na něj nic nedovolil.“ Žádné omluvy ani výmluvy ovšem na inspektora Savinu neplatily. Se zlotřilým chmatákem Karlem M. už totiž měli v bezpečnostním oddělení policie letité zkušenosti, a tak ho detektiv bez dlouhých řečí odvedl rovnou na dnes legendární »čtyřku« do Bartolomějské ulice. Pokolikáté v životě se tam žižkovský poberta ocitl, není známo. Stejně tak nevíme, jak byl tentokrát potrestán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.