Lehkovážností zavinil smrt dítěte | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Lehkovážností zavinil smrt dítěte

Muž chtěl střílet špačky.
Muž chtěl střílet špačky. (Ilustrační foto ara)

Mimořádně smutnou událost, k níž došlo v sobotu 8. července 1967 v Kokašicích u Konstantinových Lázní, vyšetřovali kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti z Tachova. Naprosto zbytečně tam zemřela malá holčička (†6), a to vinou až nepochopitelné neopatrnosti místního občana B. R. (52). Co se v Kokašicích stalo, o tom psal denní tisk o dva dny později.

Bylo sobotní prázdninové ráno a už zmíněný B. R. se rozhodl pomocí malorážky poněkud zredukovat hejno špačků, kteří mu už nějaký čas drze a bez ustání likvidovali úrodu ovoce. Nakolik v tom byl úspěšný, nevíme. Když muž dostřílel, nechal stále nabitou pušku s několika náboji v nábojové komoře odloženou v chodbě svého domu. Zkrátka – počítal s tím, že ptačích škůdců je stále ještě dost, a že ve střelbě tudíž bude později pokračovat.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Pak ovšem své lehkovážnosti po celý zbytek života mnohokrát hořce litoval… Během dopoledne ho totiž přišel navštívit chlapec (14) se svou malou sestřičkou. Ta v té chvíli měla před sebou už jen pár minut žití. K čemu došlo? „Hoch v nestřeženém okamžiku vzal pušku, klikou závěru zasunul náboj do nábojové komory a hlaveň v žertu namířil na děvčátko. Tragédie vyvrcholila náhlým výstřelem, kterým byla holčička zasažena do krku. Na místě skonala,“ referoval 10. července zmíněného roku deník Rudé právo. Školák, který dívčinu smrt způsobil, nebyl vzhledem ke svému věku stíhán. To ovšem neplatilo o B. R. Toho vyšetřovatel VB obvinil ze spáchání závažného nedbalostního trestného skutku. Nic však už bohužel nemohlo nebohé dívence vrátit život.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.