Slečny se rvaly, otec zemřel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Slečny se rvaly, otec zemřel

Rozzuřená dívka neunesla, že jí kamarádka přebrala chlapce.
Rozzuřená dívka neunesla, že jí kamarádka přebrala chlapce. (Ilustrační foto ara)

Dlouho se v roce 1970 těšili občané severočeské obce Kalek u hranice mezi Československem a tehdejší NDR na listopadovou taneční zábavu. Když se jí konečně dočkali, skončila tragicky – rvačkou a pak smrtí jednoho z místních občanů. Případ vyšetřovala kriminálka tehdejší Veřejné bezpečnosti z Chomutova.

Většinou to bývá tak, že se na tancovačce opijí, pohádají a pak pobijí mladí »siláci«. Při muzice v Kalku to však bylo jinak. Podle deníku Rudé právo z 1. listopadu 1970 se do sporu dostaly dvě rozkohoutěné tanečnice zamilované do jednoho a téhož mládence. Co se stalo? Jedna s dotyčným chodila a plánovala společnou budoucnost, jenže druhá jí během zábavy jejího milého bez skrupulí přebrala. To potupená slečna nedokázala přenést přes srdce, byla přece zrazena a znevážena před zraky celé obce... A tak se do své úspěšnější sokyně pustila. Slovně i nehty v soupeřčině obličeji. Ta si ovšem verbální ani fyzický atak nenechala líbit, a tak z toho byla pořádná »dívčí válka«.

Otec jedné z rozzuřených rivalek (deník neupřesnil které) se pokusil spor ukončit. Marně... A pak do rvačky zasáhl jeden z přihlížejících obyvatel Kalku. Bohužel osudově. „Další občan se snažil otce od žen odstrčit. Ten padl na záda a zůstal ležet v bezvědomí. Byl převezen do nemocnice, kde již lékař konstatoval smrt,“ referovalo Rudé právo. S jakým závěrem pak ukončila chomutovská kriminálka svoje vyšetřování smutné kauzy, která v Kalku zkazila tancovačku i sousedské vztahy, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.