Zvrhlík zneužíval puberťačky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zvrhlík zneužíval puberťačky

Školačky sváděl zvrhlík k necudným hrátkám.
Školačky sváděl zvrhlík k necudným hrátkám. (Ilustrační foto ara)

Před Okresním soudem v Jablonci nad Nisou stanul v květnu 1967 jistý A. Š. (48) z Rýnovic. Muž čelil obžalobě z »ohrožování mravního vývoje nezletilých děvčat«. Podle žalujícího okresního prokurátora, a hlavně podle konečného verdiktu soudu byl stárnoucí seladon vinen. A tak vyfasoval trest odnětí svobody na jeden rok a osm měsíců k tomu. Nepodmíněně.

Čeho se vlastně A. Š. dopouštěl? O tom informoval deník Rudé právo 4. května uvedeného roku. Muž lákal nezletilá děvčata do svého rýnovického bytu. Tam pak pořádal s dívčinami divoké mejdany, při kterých padaly zábrany i součásti oblečení k zemi. Taky alkohol tekl proudem, ačkoli slečnám ještě zdaleka nebylo osmnáct let. Když si chtěly dívenky samy udělat »hezký večírek« nebo nějaké to rande, býval jim byt téměř už padesátiletého chlípníka volně k dispozici. A zase se tam pilo víno, či dokonce i něco tvrdšího. Ale nejen to, A. Š. lehce podnapilé dívky také fotografoval, jak by se tak řeklo, v rouše Evině.

Pornografické fotografie lolitek včetně písemností tohoto charakteru potom rozšiřoval mezi dospělými zájemci. Když všechno prasklo, byli rýnovičtí občané, zejména pak rodiče dotyčných dívek, hodně rozezleni. Po vynesení rozsudku panoval v okolí A. Š. většinový názor, že soud měl ještě »přitvrdit«. V Rýnovicích se před druhou světovou válkou začal budovat komplex továren, který dnes tvoří průmyslovou zónu okresního města Jablonec nad Nisou. V roce 1960 byly Rýnovice sloučeny se Mšenem a od roku 1962 jsou součástí Jablonce nad Nisou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.