Násilník selhal jako muž | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Násilník selhal jako muž

Mladá žena naštěstí znásilnění unikla.
Mladá žena naštěstí znásilnění unikla. (Ilustrační foto ara.)

Na sedm let do vězení ve třetí, nejtěžší kategorii poslal v dubnu 1970 senát Okresního soudu v Ostravě nenapravitelného darebáka (38). Byl obžalován z pokusu o znásilnění, které naštěstí nedokázal dokončit.

Oč přesně před půlstoletím šlo, popsal deník Rudé právo 8. dubna zmíněného roku. Podle jeho informací byl pachatelem zaměstnanec podniku Prefa z Ostravy- Třebovic. Obžaloba ho vinila z toho, že v listopadu 1969 přepadl v Porubě, na okraji krajského města, nic netušící ženu (48). Bez okolků ji škrtil a vyhrožoval jí tím, že ji podřízne břitvou, kterou u sebe skutečně měl. Současně si na své oběti vynucoval sex. K tomu nakonec nedošlo, protože lumpovi v kritických chvílích selhalo jeho mužství. Přepadená dokázala kriminalistům bývalé ostravské Veřejné bezpečnosti svého trapiče poměrně věrně popsat, což jim v mnohém pomohlo. Po čase ho skutečně vypátrali a zatkli. Na lavici obžalovaných u soudu nenapravitelný gauner usedl pět měsíců po spáchání svého už dvanáctého trestného skutku. Tucet pobytů za mřížemi v necelých čtyřiceti letech, to byl »udivující výkon« zřejmě nenapravitelného kriminálníka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.