Mordýře práskla milenka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Mordýře práskla milenka

Vraha udala zřejmě zhrzená žena.
Vraha udala zřejmě zhrzená žena. (Ilustrační foto ara.)

Až po čtyřech letech mohli četníci na východě Slovenska zatknout čtveřici pachatelů naštěstí neúspěšného vražedného pokusu. Udala je pravděpodobně uražená milenka jednoho z nich. Dva zločinci se ke kriminálnímu činu přiznali, dva ho ale popřeli.

Kvartet loupeživých ničemníků zaútočil v roce 1920 v obci Kráľovský Chlmec v košické župě na jistého Jozefa H., o němž se vědělo, že je »při penězích «. „Úmysl zabíti a oloupiti jej se jim však nezdařil. Jozefa H. jen těžce zranili a uprchli, když byli náhodně vyplašeni. Veškero pátrání až do doby, kdy jeden z pachatelů prozradil připravovaný a nezdařený loupežný útok své milence, bylo bezvýsledné,“ psal 7. února 1925 deník České Slovo. To ale neměl dělat... Není známo, proč se vlastně slečna rozhodla prásknout svého miláčka a jeho tři kumpány četníkům, o příčinách se můžeme jen dohadovat. Prostě to udělala a četnictvo mohlo následně celý čtyřlístek zlotřilců postupně na různých místech východního Slovenska pozatýkat. „Všichni čtyři násilníci byli zatčeni a dopraveni do soudní vazby v Košicích,“ uzavřelo České Slovo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.