Trestanci zranili dozorce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Trestanci zranili dozorce

Muži napadli dozorce.
Muži napadli dozorce. (Ilustrační foto ara)

Za spolupráce pozorných občanů z Příbramska byli 15. července 1977 dopadeni uprchlí trestanci A. P. (21) a R. H. (22). Ti při útěku z výkonu trestu v Příbrami napadli a zranili příslušníka ostrahy.

Bývalá Federální kriminální ústředna po dvojici zlotřilců okamžitě vyhlásila celostátní pátrání, o němž denní tisk informoval 14. července zmíněného roku. Toto pátrání bylo úspěšně zakončeno už po třech dnech, během nichž byli A. P. a R. H. na útěku. Odsouzení mladí muži měli plnit uložené povinnosti pod dozorem příslušníka tehdejšího Sboru nápravné výchovy na pracovišti někdejšího národního podniku Praga v Příbrami. Oba přitom na dozorce nečekaně zaútočili a zranili ho. Pak z areálu rychle zmizeli. Deník Rudé právo 18. července napsal: „Za spolupráce občanů byli uprchlí vězňové zadrženi v obci Dominikální Paseky v okrese Příbram, jedenáct kilometrů od pracoviště, z něhož utekli.“ Oba trestance eskortovali příslušníci Veřejné bezpečnosti zpět za mříže. Čekal je soud s obžalobou za maření výkonu úředního rozhodnutí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.