Zastřelil otce i sám sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Zastřelil otce i sám sebe

Mladík utekl mezi pole a tam se zastřelil.
Mladík utekl mezi pole a tam se zastřelil. (Ilustrační foto ara)

Vlastního otce Františka V. (†65), majitele usedlosti, zastřelil v pátek 30. června 1933 v obci Dunajovice na Českobudějovicku mladík stejného jména a příjmení. Vrah (†23) se pak sám také zastřelil. Proč k tragédii došlo, nebylo přitom nikomu z pozůstalých jasné.

O tragédii na jihu Čech informoval deník Polední list 1. července 1933. Otec a syn se podle zjištění lišovských četníků, kteří případ začali šetřit, zle pohádali. „Chvíli poté, když vycházel majitel usedlosti ze stavení, vystřelil po něm syn celkem tři rány z revolveru. Rolník zůstal ležeti na místě mrtev,“ popisoval Polední list průběh neštěstí. František V. junior pak ze statku utekl i s vražedným revolverem v ruce. Rodinní příslušníci i zaměstnanci se ho vydali opatrně hledat. Měli přitom obavy, že by mladík mohl střílet i po nich. Obavy ovšem byly liché. Vrah vlastního táty si v rodinných polích vzal život – zastřelil se touž zbraní, jakou poslal na věčnost Františka V. staršího. „Příčina jejich hádky se vyšetřuje,“ uzavřel Polední list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.