Žárlivec z Moravy mučil soka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Žárlivec z Moravy mučil soka

Domnělý milenec skončil v poutech ve sklepě.
Domnělý milenec skončil v poutech ve sklepě.  (Ilustrační foto)

Nebezpečný žárlivec se vyklubal z muže (39), jenž v říjnu 1969 v osadě Staré Luky na severní Moravě zbil svou ženu, kterou podezíral z nevěry. Vyrukoval i na svého soka, kterého surově týral. 

Podle deníku Rudé právo z 24. října 1969 dotyčný nesnesl ani pomyšlení na to, že by mu manželka mohla »nasadit parohy«. To považoval za osobní urážku, za kterou se hodlal krutě pomstít jak nevěrnici, tak jejímu případnému svůdci.

Na podzim zmíněného roku nastala situace, kterou si moravský Othello vyložil jako manželčinu nevěru. Zda k intimním hrátkám ženy a cizího muže opravdu došlo, nebo se odehrály jen v žárlivcově bujné fantazii, není jasné. Rudé právo psalo o »domnělém sokovi«. Jisté je, že útočník nechtěl nic slyšet. Začal řádit a mstít se. Nejprve brutálně zmlátil manželku a pak vyrazil na svého rivala. Využil vlastní fyzické převahy, muže zbil a zkopal.

Tím ovšem jeho »pomsta« neskončila. Podle tisku pak soka odvlekl do sklepa. Tam ho spoutal a několik hodin krutě mučil, až nešťastník nakonec skončil v nemocnici. Státní žalobce dospěl k závěru, že pobyt útočníka na svobodě je neúnosný, a proto dal souhlas k jeho zadržení. Othella ze severní Moravy čekal pobyt za mřížemi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.