Zloděje na útěku zastavil kandelábr | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zloděje na útěku zastavil kandelábr

Muž narazil do kandelábru a rozbil lampu.
Muž narazil do kandelábru a rozbil lampu. (Ilustrační foto ara)

Prchající zloděj měl 31. července 1927 v Praze-Nuslích zatracený pech. Na útěku před strážníkem, který pro něj vypadal zprvu nadějně, narazil čelem přímo do kandelábru, kovového sloupu pouličního osvětlení. S boulí na čele byl poberta lapen a skončil za mřížemi.

Úsměvnou historku zveřejnil 1. srpna 1927 deník Večerní list. Napsal: „Včera o půl čtvrté odpoledne byl upozorněn strážník v Rostislavově ulici v Nuslích, že ve sklepním bytě Anny V. je zloděj. Na označeném místě skutečně potkal muže, jenž vycházel na ulici. Chtěl ho zadržeti, muž však strčil do strážníka rukou a dal se na útěk. U továrny »Eta« však narazil na kandelábr tak prudce, že rozbil cylindr lampy, zapotácel se a byl konečně zadržen strážníkem.“ Když strážník eskortoval dlouhoprstého chmatáka na služebnu, sklidil zaslouženě uznání nadřízených. Policii totiž takto padl do rukou nechvalně známý lupič Josef R., se kterým měli muži zákona už několikrát co do činění. Při osobní prohlídce u poberty našli šperky, které ukradl paní V., stejně jako pět stavebních losů a tři losy Červeného kříže. „Byl ponechán ve vazbě,“ poznamenal Večerní list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.