Pojistný podvod nevyšel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Pojistný podvod nevyšel

Rolník si zapálil vlastní dům.
Rolník si zapálil vlastní dům. (ilustrační foto ara)

Značnou škodu způsobil 23. července 1927 požár, který v obci Radešice, dnes Hradešice, na Sušicku téměř zničil stavení manželů Vojtěcha a Josefy H. Vše měla hradit pojišťovna, a proto záhy vzniklo podezření, že oheň mohl být úmyslně založen.

Jak 1. srpna 1927 napsal pražský deník Večerní list, ničivé plameny vyšlehly kritického večera ve 22 hodin a 15 minut. Případem se začalo hned ráno příštího dne zabývat sušické četnictvo a brzy bylo jeho šetření korunováno překvapivým úspěchem. „Ve zděné a požárem nijak nedotčené stodole nalezena byla v seně spousta věcí, o nichž manželé H. četníkům tvrdili, že jim shořely. Když pak bylo prokázáno, že Vojtěch H. nakoupil před ohněm větší množství petroleje, doznal se týž, že zapálil si stavení sám z návodu manželky i jejího otce, aby dostal pojistné,“ referoval podrobně Večerní list. Oba nepoctiví a zdrcení manželé byli vzápětí zatčeni a četníci je eskortovali k okresnímu soudu do Sušice. Jak tam byli potrestáni, není dnes už známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.