Pobodal dívku kapesním nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Pobodal dívku kapesním nožem

Zbraní násilníka byl kapesní nůž.
Zbraní násilníka byl kapesní nůž. (Ilustrační foto ara)

Nic netušící dívku (18) napadl v lednu 1983 na ulici v Karviné už jednou soudně trestaný gauner (22) a těžce ji zranil kapesním nožem. Příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti pachatele zločinného útoku zadrželi.

O dramatické události, k níž došlo v sobotu nad ránem, informoval deník Rudé právo 18. ledna 1983. Slečna se vracela domů z páteční taneční zábavy, která skončila až dlouho po půlnoci. Bohužel karvinskými ulicemi procházela sama, bez doprovodu. To se jí stalo osudným. Dívka se schovávala před ranním deštěm ve dveřích jednoho domu. Tam ji přepadl mladý sadista. Využil své fyzické převahy, odvlekl nešťastnici dolů do sklepa, kde ji velmi těžce zranil kapesním žabikuchem. Krvácející slečnu potom nechal ležet na zemi a z domu utekl. Podle Rudého práva byla dívka převezena do karvinské nemocnice. „Její stav je kritický,“ uvedl deník. Zda bestiální útok surovce přežila, není známo. Muži zákona pachatele zanedlouho zadrželi. Skončil samozřejmě před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.