Vraha opilé ženy porota osvobodila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vraha opilé ženy porota osvobodila

Žena měla zálibu v alkoholu, její muž ji kvůli tomu utloukl.
Žena měla zálibu v alkoholu, její muž ji kvůli tomu utloukl. (Ilustrační foto ara)

František Ch. (45) z Ostrožského Předměstí na jižní Moravě ubil 6. srpna 1900 choť topůrkem kladiva. Přesto ho porotní soud v polovině září téhož roku osvobodil. Porotci dotyčnému uvěřili, že jeho soužití s ženou – alkoholičkou bylo nesnesitelné.

František Ch. se oženil až v pozdním věku. Jeho vyvolená ovšem pila. Její příchylnost ke kořalce byla podstatně větší než láska k manželovi. S opilou nebyla rozumná řeč, František se s ní denně hádal a přel. V domě se ozývaly nadávky a urážky, dvojice se prala a mlátila. Osudného 6. srpna nechal muž manželce peníze na nákup a odešel do zaměstnání. Když se vrátil, nenašel nic k večeři a doma nebyla ani žena. Připotácela se totálně opilá a bez jediného haléře. František ji za to zbil topůrkem od kladiva. Po čtyřech dnech jeho nezdárná životní partnerka na následky úderů do hlavy zemřela. Verdikt soudu jižní Moravu překvapil, ba mnohé i šokoval. List Národní politika totiž přinesl tuto zprávu: „Ch. líčil útrapy své se ženou tak dojemně, že porotci vyslechnuvše výpovědi svědků, a obhajovací řeč advokátovu, odvětili k otázkám zkoumajícím vinu záporně. Následkem čehož byl obviněný zproštěn obžaloby.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.