Vykradl plzeňský pivovar | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Vykradl plzeňský pivovar

Zloděj se vloupal i do pivovaru.
Zloděj se vloupal i do pivovaru. (Ilustrační foto ara.)

Celkem osm opovážlivých vloupaček stačil v Plzni napáchat mladý dlouhoprsťák (23). Vykradl i proslulý plzeňský pivovar. Místo zlatavého moku ho ale zajímaly peníze.

Zloděj řádil na západě Československa v roce 1982 a na počátku roku 1983. Až pak skončil v rukou plzeňských kriminalistů bývalé Veřejné bezpečnosti. Zprávu o úspěšné akci plzeňské kriminálky přinesl deník Rudé právo 25. ledna 1983. Její detektivové objasnili krádež v kantýně tehdejšího národního podniku Škoda Plzeň, vloupání do areálu Západočeských pivovarů a šest vykradených stánků Poštovní novinové služby. Všechny tyto ničemnosti měl na svědomí poberta, který nikde nepracoval a živil se právě vloupačkami. Ve svém trestním rejstříku měl v okamžiku dopadení a zatčení už dva záznamy a za sebou dvojí pobyt v zamřížovaném prostředí. Nakradl si různé zboží v celkové hodnotě přesahující 20 tisíc tehdejších korun. Za takovou sumu se v té době daly koupit třeba čtyři televizory. Odcizené věci se ale u chmatáka dlouho neohřály, prodával je totiž kumpánovi (30), a to pouze za poloviční cenu. Taky ten usedl před vyšetřovatelem a čelil nepříjemným otázkám. Oba nepoctivce čekal soud kvůli obžalobě z trestného činu rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.