Vychutnejme si hrušky: Panenka s hruškovo-kapustovým ragú

POTŘEBUJETE: 600 g vepřové panenky 1 lžíci slunečnicového oleje 400 g kapusty 200 g hrušek ¼ lžičky mletého muškátového oříšku 150 g cottage 1 lžičku sušeného tymiánu sůl mletý pepř
Na pánvi vhodné do trouby rozehřejeme slunečnicový olej a opečeme na něm osolenou a opepřenou panenku ze všech stran (cca 3 minuty z každé strany). Pak pánev přesuneme do trouby a pečeme asi 6 až 7 minut při 190 ºC. Pak pánev vyndáme, maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Uchováme v teple. Na výpeku 3 minuty restujeme na nudličky nakrájenou kapustu, přidáme na kousky nakrájené hrušky a opékáme ještě minutu. Přidáme sůl, pepř, tymián, muškátový oříšek a cottage. Promícháme a necháme prohřát. Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s ragú.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.