Vychutnejme si hrušky: Hruškový koláč

POTŘEBUJETE: 400 g jemně mletých ovesných vloček 2 žloutky 100 g studeného másla 2 lžičky stévie 4 větší měkké hrušky sůl
V míse smícháme namleté vločky, žloutky, nakrájené studené máslo, stévii a špetku soli. Rychle a důkladně vypracujeme těsto, pokud je potřeba přidáme lžíci nebo dvě studené vody. Z těsta vytvarujeme kouli a dáme ji do ledničky aspoň na 10 minut. Hrušky přepůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky silné asi 2 až 3 mm. Těsto vyválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na obdélník či kruh o síle 3 mm. Sejmeme vrchní arch a na těsto naklademe hrušky. Kraje necháme volné a zahneme. Koláč s pečicím papírem přeneseme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180 ºC. Pečeme 35 až 40 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.