Dobroty na piknik: Jablečné lívanečky

POTŘEBUJETE: 270 g polohrubé mouky 1 lžíci krupicového cukru 30 g droždí 270 ml mléka 1 vejce 2 jablka sůl olej na smažení moučkový cukr na posyp
Mouku smícháme v míse se špetkou soli, vytvoříme důlek, kam nadrobíme droždí a nasypeme cukr. Zalijeme vlažným mlékem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Do mísy vlijeme zbytek mléka, přidáme vejce a vše důkladně promícháme. Mísu opět přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které přidáme do těsta. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Pomoci lžíce vložíme malé porce těsta do rozpáleného oleje a smažíme na mírném ohni z obou stran dozlatova. Usmažené lívanečky dáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Více receptů na piknik najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.