Dobroty na piknik: Kebab
POTŘEBUJETE: 600 g mletého zadního hovězího masa 2 cibule 6 stroužků česneku sůl mletý pepř 2 chilli papričky 2 lžíce nasekané petrželky 3 lžíce vody olej na potírání 4 bagety hořčici majonézu rajčata, kyselé nebo čerstvé okurky, salát, cibuli dle chuti k podávání
Mleté maso promícháme s najemno nakrájenou cibulí, jemně usekanou chilli papričkou bez semínek, prolisovaným česnekem a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme podle potřeby trochu vody a nasekanou petrželku. Dobře prohněteme a necháme v chladu minimálně 2 hodiny odležet. Masovou směs znovu propracujeme a tvarujeme z ní malé válečky. Každý váleček napíchneme a upevníme na špejli a maso potřeme olejem. Během grilování kebaby otáčíme a potíráme olejem. Trvá to asi 5 – 7 minut. Bagety podélně rozřízneme, pomažeme hořčicí, majonézou, poklademe nakrájenou zeleninou dle chuti a kebaby.
Více tipů na piknik najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 20.