Chlebíčková klasika: S celerovou remuládou a kuřetem
POTŘEBUJETE: ½ celeru 1 jablko ½ citronu 1 hrst nasekané hladkolisté petržele 1 uvařený vaječný žloutek 2 lžíce kaparů 1 lžíci majonézy 2 lžíce zakysané smetany sůl mletý pepř
Na dohotovení: bílé pečivo pečené kuřecí maso proužky žluté papriky
Celer a jablka oloupeme, obojí nakrájíme na jemné nudličky a ihned zakápneme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrobený žloutek, nasekanou petržel a trošku citronové kůry. Přidáme nasekané kapary, směs majonézy a zakysané smetany a promícháme. Dáme vychladit. Pak mažeme ne bílé pečivo a zdobíme pečeným masem a proužky papriky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.