Chlebíčková klasika: S červenou řepou a sýrem

POTŘEBUJETE: 2 menší červené řepy 1 malý brambor 2 lžíce olivového oleje ½ citronu muškátový oříšek sůl
Na dohotovení: 1 bagetu bílou nebo celozrnnou 100 g kozího sýra, mozzarelly nebo zakysané smetany bylinky (nať z jarní cibulky, polníček, petrželku…)
Řepu a bramboru uvaříme doměkka, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je vložíme do vyšší nádoby, přidáme olivový olej a citronovou šťávu. Ručním mixérem umixujeme hladký krém, který osolíme. Pak ho mažeme na plátky bagety, navrch strouhneme muškátový oříšek, rozložíme kousky kozího sýra, mozzarelly nebo lžičku smetany a ozdobíme zeleným.
Více receptůl najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.