Zdravé sladké pohoštění: Speculaas
POTŘEBUJETE: 110 g mandlové mouky 60 g másla 1 ČL guaranové gumy 3 ČL koření Speculaas (mleté: hřebíček, koriandr, skořice, muškátový ořech, bílý pepř) 2 vajíčka M ½ ČL prášku do pečiva 2 ČL mleté skořice ½ ČL kakaa 6 kapek vanilkové esence 4 PL cukru (březového cukru) Špetka soli 2 PL mandlových lupínků
V míse si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ve druhé míse smícháme ostatní suroviny. Potom opatrně přimícháme sníh. Na plech dáme papír na pečení a lžící z hmoty pokládáme malé kopičky, které roztáhneme lžící na placky, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 140 °C 20-25 minut.
Autor receptu: šéfkuchař Daniel Hrivňák z EASYDIET