Chlebíčková klasika: Kanapky s domácí paštikou
POTŘEBUJETE: 250 g kuřecích jater ½ lžíce vepřového sádla 1 šalotku 70 ml smetany na vaření 1 lžíci slivovice 1 stroužek česneku sušený tymián mletý kmín 1 svazek pažitky sůl mletý černý pepř bílé pečivo
Játra opláchneme a nakrájíme na drobno. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpustíme sádlo a šalotku necháme zesklovatět. Přidáme játra a lehce je orestujeme dozlatova ze všech stran. Játra podlijeme slivovicí, ochutíme tymiánem, kmínem a necháme je vařit 5 minut. Po pěti minutách restování podlijeme játra smetanou a vaříme 10 minut. Játra ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Uvařenou směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou pažitku. Necháme vše dobře vychladit a mažeme na bílé pečivo. Zdobíme dle fantazie zeleninou a bylinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.