Grilovaný losos s čočkou berglinsen v drcených rajčatech
POTŘEBUJETE: 200 g čočky berglinsen Menu Gold 100 g cibule 50 g celeru 50 g mrkve 50 g petržele stroužek česneku sójová omáčka 250 g drcených rajčat olej sůl, pepř cukr krystal 600 g filet z lososa tymián
Čočku berglinsen vložíme do vroucí vody, přidáme snítku tymiánu a uvaříme ji „na skus“. Na rozehřátém oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme česnek nakrájený na plátky a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme odpařit a vmícháme drcená rajčata. Do rajčatové směsi přidáme čočku, dochutíme solí, pepřem a cukrem a necháme odstát. Lososa nakrájíme na jednotlivé porce. Osolíme, potřeme olejem, ochutíme tymiánem a ogrilujeme. Podáváme teplé jako hlavní jídlo.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.