Jednoduchá jídla našich babiček: Krůtí špízy
POTŘEBUJETE:
500 g krůtích řízků
200 g cherry rajčátek
2 velké cibule
300 g slaniny nebo špeku
1 hrst hladkolisté petržele
olivový olej
sůl
mletý pepř
Na dip:
200 ml zakysané smetany
2 lžičky mleté uzené papriky
2 stroužky česneku
Slaninu nakrájíme na širší plátky, cibuli rozkrájíme na čtvrtiny a rozdělíme na jednotlivé plátky. Na kostičky nakrájíme krůtí maso (doporučujeme řízky s označením Klasa), osolíme ho a opepříme. Nakrájené ingredience a rajčata napícháme na špejle dle chuti. Špízy zakápneme olivovým olejem a dáme je do trouby vyhřáté na 170 °C nebo na rozpálený gril a pečeme 35 minut. Mezitím smícháme všechny ingredience potřebné na dip, který osolíme a opepříme. Špízy podáváme s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.