Jednoduchá jídla našich babiček: Slaná bramborová buchta
POTŘEBUJETE:
500 g hrubé mouky
500 ml mléka
2 vejce
50 g droždí
4 střední brambory
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku
3 lžíce majoránky
2 lžíce máku
sůl
čerstvě mletý pepř
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek a sádlo. Přidáme brambory a mouku (ideálně označenou Klasa). Umícháme těsto a vlijeme ho do formy vymazané sádlem a necháme alespoň 20 minut odpočívat. Posypeme mákem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.