Lehké přírodní řízky: Krůtí s žampiony a rajčaty

POTŘEBUJETE:
4 krůtí plátky po cca 150 g
250 g malých žampionů
200 g cherry rajčat
2 lžičky sušeného oregana
2 – 3 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
125 ml suchého červeného vína
400 g krájených sterilovaných rajčat
sůl
citronový pepř
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. V kastrolu zahřejeme lžíci oleje, zesklovatíme na něm cibuli a česnek. Přidáme houby a oregano, přilijeme víno a necháme povařit. Pak přilijeme sterilovaná rajčata, vše osolíme a opepříme a necháme povařit. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, maso na něm zprudka z každé strany asi ½ minuty opečeme, pak plamen snížíme a opékáme ho ještě 2 minuty, při otáčení osolíme a opepříme. Řízky dáme na talíře, omáčku dochutíme a přidáme do ní cherry rajčata a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.