Šéfkuchař Michal doporučuje na silvestrovskou tabuli pikantní žebra!

Chcete si udělat sváteční menu trochu jinak? Pak vám možná přijdou k chuti recepty šéfkuchaře Michala. Místo smaženého kapra se salátem můžete připravit rybu na špízu, k silvestrovskému popíjení se zase hodí pikantní žebra.
POTŘEBUJETE: 100 g špeku, 1 – 2 cibule, 800 g vepřových žeber, barbecue koření, kousek zázvoru, kečup, 1 pomeranč, 5 stroužků česneku
POSTUP:
1. V hrnci rozškvaříme nakrájený špek, opečeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme strouhaný zázvor, prosliňovaný česnek a koření. Přilijeme pomerančovou šťávu a kečup.
2. Povaříme a marinádou zalijeme očištěná vepřová žebra. Necháme odležet.
3. Pečeme na grilu nebo v troubě doměkka a dozlatova. Podáváme s pečivem.
Cena za porci 38 Kč.
Celý postup najdete nafocený v tištěném Aha! pro ženy.