Preclíky můžete chroupat i po Novém roce!

Štědrovečerní večeře, pohoštění pro návštěvy, pochoutky k silvestrovskému veselí... Každoročně přemýšlíme, čím oživit sváteční tabule. Tentokrát jsme pro vás připravili recepty na netradiční bramborové saláty, slané dobroty k pivu či vínu a míchané nápoje, s nimiž rozjedete každou párty. Krásné svátky!
POTŘEBUJETE: 100 ml mléka, 20 g droždí, 300 g hladké mouky, 100 g másla, sůl, 1 vejce na potření
Na polevu: 2 lžičky soli, 2 lžičky vody, 1 bílek, 2 lžičky hladké mouky
POSTUP: Do mléka rozdrobíme droždí, necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, máslo, sůl a kvásek pak smícháme a vypracujeme tuhé těsto, z něhož uděláme stejně tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Na plechu s pečicím papírem necháme ještě kynout. Pak preclíky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Z uvedených surovin vymícháme polevu, preclíky vyjmeme a horké polevou potřeme. Dáme zpět do trouby a krátce dopečeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.