"P" jako paštika: Zvěřinová se švestkami, brusinkami a ořechy uctí nejen vzácnou návštěvu...

POTŘEBUJETE: 500 g kančího nebo srnčího masa, 500 g vepřového boku, 50 g másla, 1větší cibule, sůl, mletý pepř, bobkový list, 500 g neškvařeného vepřového sádla, 150 g sušených švestek, 100 g vlašských ořechů, 3 lžičky brusinkového kompotu, 200 ml bílého vína, 2 vejce, 20 ml hruškovice
Obě masa nakrájíme na větší kostky a osmahneme je na pánvi. Pak je osolíme a necháme dusit ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Pak maso podlijeme vínem a necháme ho opět odpařit. Menší pekáček vyložíme syrovým sádlem, poklademe ho bobkovými listy. Vychladlé maso umeleme s cibulí, propracujeme s vejci, nasekanými švestkami, ořechy, brusinkami a vypracujeme těsto, které podle chuti osolíme a opepříme. Při zpracování přilijeme hruškovici. Směs dáme do pekáčku, na ni dáme opět bobkové listy a přikryjeme. Pekáč dáme do vodní lázně a v troubě pečeme při teplotě 175 °C asi hodinu a půl.
Více receptů na lahodné paštiky najdete v tištěném Aha! pro ženy i na našem webu.