"P" jako paštika: Zkusili jste už paštiku z bůčku?

POTŘEBUJETE: 600 g vepřového bůčku, 4 vejce, 1 smetanu na šlehání, 1 lžičku vegety, mleté nové koření, muškátový oříšek, ½ lžičky soli, sádlo na vymazání formy
Maso nakrájíme na kostky a najemno umeleme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, vegetu a po špetce mletého nového koření a muškátu. Důkladně promícháme a necháme přes noc v chladu odpočinout. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, vymažeme sádlem a vyložíme masovou směsí. Zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme při 175 °C asi hodinu. Na konci pečení alobal rozevřeme. Po upečení paštiku vyklopíme a necháme vychladnout.
Více receptů na lahodné paštiky najdete v tištěném Aha! pro ženy a na našem webu.