"P" jako paštika: Játrovka je klasika!
POTŘEBUJETE: 500 g kuřecích jater, 250 g másla, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 80 ml smetany, sůl, mletý pepř, vlašské ořechy, naložený zelený pepř
Játra důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme a na lžíci másla v pánvi ji osmahneme. Když zesklovatí, přidáme játra, která smažíme asi 8 minut. Připravenou směs necháme vychladnout, přidáme asi 150 gramů změklého másla a smetanu. Dochutíme solí a pepřem, promícháme i s kuličkami zeleného pepře a nasekanými ořechy. Paštiku dáme do nádoby, uhladíme a zalijeme ji zbylým rozpuštěným máslem. Necháme ztuhnout v lednici.
Více receptů na lahodné paštiky najdete v tištěném Aha! pro ženy nebo na našem webu.