Trocha Francie ve vaší kuchyni: Tvarohové suflé s meruňkovou omáčkou je opravdový sladký sen!

Vynikající suflé s omáčkou z meruněk je lehké, vláčné a bez mouky! Zkrátka ideální dezert pro horké léto.
POTŘEBUJETE:
✔ 420 g kompotovaných meruněk
✔ 100 g cukru
✔ 1 citron
✔ 20 ml meruňkového likéru
✔ 2 vejce
✔ 1 lžíci škrobové moučky
✔ 150 g tvarohu
✔ sůl
✔ 50 g zakysané smetany
✔ 1 lžíci moučkového cukru
JAK NA TO:
Meruňky necháme okapat, šťávu zachytíme. Čtyři meruňky nakrájíme na kousky, ostatní rozmixujeme. Pyré smícháme se 4 lžícemi meruňkové šťávy, polovinou cukru a šťávou z půlky citronu. Asi 5 minut povaříme. Vmícháme kousky meruněk, půl lžičky strouhané citronové kůry a likér. Omáčku uložíme do chladu. Bílky ušleháme na sníh, žloutky utřeme se zbylým cukrem. Škrobovou moučku smícháme se šťávou z druhé půlky citronu a citronovou kůrou a s tvarohem, špetkou soli a smetanou vmícháme do krému. Jemně zapracujeme sníh. Čtyři formičky vymastíme máslem a všechny do tří čtvrtin naplníme tvarohovou směsí, postavíme do vodní lázně a asi 45 minut pečeme v troubě. Suflé vyklopíme, polijeme omáčkou a pocukrujeme.