Kuřecí řízky v nivě podle Jany Remkové!

Kuřecí řízky v nivě podle Jany Remkové! (Foto: ara)
1. srpna 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
2 kuřecí stehenní řízky
50 g nivy
2 lžíce bílého tučného jogurtu
1 vejce
2 stroužky česneku
chilli koření
Řízky naklepeme, ale nesolíme, niva obsažená v těstíčku je slaná dost. V misce rozšleháme vejce, přidáme nastrouhanou nivu, 2 lžíce jogurtu, utřený česnek a chilli koření (nemusí být). Do této marinády vložíme naklepané řízky. Troubu rozehřejeme na maximum. Do pekáčku vložíme pečicí papír a na něj naskládáme řízky. Pokud jsou na povrchu masa holá místa, navršíme ještě marinádu. Malinko si jí však ještě ponecháme. Pečeme asi 15 minut. Pak pekáček vyjmeme - marináda na povrchu by měla být slabě růžová a řízky velmi opatrně obracečkou obrátíme. Protože řízky neobsahují žádnou mouku, spodní strana může být holá, a tak na maso naložíme zbytek marinády a vložíme znova do trouby. Zapneme horký vzduch a pečeme ještě tak 10 minut.