Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař připravil k večeři rychlý teplý salát se žampiony!
Chcete připravit teplou večeři, ale nemáte moc času? Pokud vám nevadí houby, je dnešní recept šéfkuchaře Aha! pro ženy Michala právě pro vás. Teplý zeleninový salát s žampiony plněnými sýrem a opečenou slaninkou je opravdu báječný a nedá moc práce. Kdo drží linii, jí ho bez přílohy, ostatní mohou jídlo doplnit bagetkou.
POTŘEBUJETE:
✔ 8 žampionů
✔ 1 červenou papriku
✔ 100 g anglické slaniny
✔ 1 cibuli
✔ 100 g sýra s modrou plísní (niva)
✔ 1 svazek hladkolisté petržele
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2. Větší žampiony zbavíme nožičky, menší houby přepůlíme.
3. Papriku očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak slaninu.
4. Houby, zeleninu a slaninu dáme na olejem potřený, rozehřátý gril. Osolíme a opepříme.
5. Po chvíli do větších kloboučků žampionů dáme po kousku sýra.
6. Zeleninu z grilu sejmeme, necháme tam jen slaninu, aby se propekla dokřupava.
7. Papriku nakrájíme na kousky, dáme do misky spolu s cibulí, žampiony bez náplně a pokrájenou petrželí. Promícháme a přidáme zbylý sýr.
8. Salát zakápneme olivovým olejem. Na talíř dáváme vždy trochu salátu, plněné žampiony a kousky slaniny.
Dobrou chuť!