Už jste jedla kuřecí pahorek s fialovou rýží? Pokud ne, uvařte si jej podle receptu Kateřiny Gajové.
Kuře, med, zázvor a fialová rýže. To je recept, který stojí za vyzkoušení!
POTŘEBUJETE:
120 g fialové rýže
200 g kuřecích prsou
2 lžíce medu
čerstvý zázvor
balzamikový ocet
sójovou omáčku
JAK NA TO:
Kuře nakrájíme na nudličky nebo menší kousky a necháme marinovat alespoň dvě hodiny v marinádě připravené z medu, dvou lžic sojové omáčky, lžíce balzamikového octa a 2 lžiček šťávy vymačkané z nastrouhaného zázvoru. Uvaříme fialovou rýži a necháme odpočinout v kastrolku. Zatím si na oleji opečeme kuře, na závěr přilijeme marinádu a ještě chvíli vše opékáme. Na servírování použijeme velkou kulatou formičku, do které navršíme rýži, poté vrstvu z kuřete, rýži a nakonec navršíme kopeček z kuřete. Můžeme přizdobit snítkou petrželky či sezamovými semínky. Podáváme s omáčkou z marinády.