Co se zbytkem piva? Upečte si pivní štrúdl podle Veroniky Poláčkové!
Když vám doma zbyde troška piva, upečte si pivní šrúdl.
POTŘEBUJETE:
250 g hladké mouky
125 g hery nebo stelly
sůl
100 ml světlého piva
Na náplň:
500 g jablek
10 – 15 dětských piškotů
2 vanilkové cukry
1 ½ lžičky skořice
rozinky
vlašské ořechy
cukr
JAK NA TO:
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky, přidáme nastrouhané piškoty, cukry, skořici, rozinky, na malé kousky nakrájené ořechy a promícháme. Dle chuti můžeme jablka ještě přisladit dalším vanilkovým cukrem nebo krystalem. Z mouky, tuku, piva a špetky soli si připravíme těsto. Těsto si rozdělíme na 2 díly, které na vále vyválíme natenko. Na okraj každého plátu těsta rozdělíme ½ ochucených jablek a srolujeme do štrúdlu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova. Hotový štrúdl pocukrujeme.