Umíte vykostit kuře? Pak uvařte kuřecí roládu s jarní nádivkou podle Tomáše Miky
Umíte vykostit kuře? Pak si z něj připravte skvělou roládu s výbornou jarní nádivkou.
POTŘEBUJETE:
1 větší kuře
4 žemle
50 g másla
200 g vařeného uzeného masa
kopřivy
plocholistou petržel
3 vejce
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
100 ml smetany na šlehání
JAK NA TO:
Kuře vykostíme, vytvoříme plát, který naklepeme (maso musí být rovnoměrně rozprostřené po celém plátu) a zkraje poklademe nádivkou. Tu připravíme tak, že nakrájené housky nasucho opečeme, zalijeme smetanou, přidáme nasekané a spařené kopřivy, prolisovaný česnek, nasekanou plocholistou petrželku, pokrájené vařené uzené, žloutky utřené s máslem, dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a na závěr vmícháme ušlehané bílky. Roládu svineme a omotáme motouzem. Osolíme, opepříme, potřeme zbytkem másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova asi 45 minut až hodinu dle velikosti. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.