Tip na lehkou večeři: Květákový salát podle Nadi Indruchové
Lehká večeře pro milovníky salátů!
POTŘEBUJETE:
300 g květáku
6 cherry rajčat
1 šalotku
150 g šunky od kosti
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majolky
mletý bílý pepř
sůl
2 lžíce citronové šťávy
1 hrst nakrájené natě jarní cibulky
JAK NA TO:
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě, do které přidáme citronovou šťávu, uvaříme na skus cca 10 minut. Na sítku necháme okapat a zchladnout. Zakysanou smetanu smícháme s majolkou, osolíme a přidáme bílý pepř. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, rajčátka na půlky, naťovou cibulku na proužky. Všechno promícháme, případně dosolíme. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem.