Manželce a dětem hrozil sekerou, pak si rozbuškou ustřelil hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Manželce a dětem hrozil sekerou, pak si rozbuškou ustřelil hlavu!

pokus o vraždu skončil sebevraždou
pokus o vraždu skončil sebevraždou (Profimedia.cz)

Týral své děti i ženu, tu navíc neustále podezíral i z nevěry. Vše vyvrcholilo v prosinci 1965, kdy František Harcuba, známý sokolovský notorik a násilník, vytáhl na své dva syny, dceru i manželku sekeru. Vyhrožoval jim zabitím. A nezůstalo jen u hrozeb. Členové jeho rodiny se ale naštěstí s vypětím všech sil ubránili.

Policie obdržela 5. prosince telefonát sousedů, že Harcuba vyhrožuje ženě a dětem, že je zavraždí. Když ozdbrojenci dorazili na místo, našli mrtvolu násilníka v kuchyni rodinného domu.

Naskytl se jim pohled na bezvládné tělo, u jehož hlavy ležel v krvavé kaluži vyhřezlý mozek. Po místnosti byly rozesety části lebky a žehličky. Kriminalisté zjistili, že věčně opilý muž si položil na hlavu rozbušky, které odcizil v Dole Jiří v Lomnici. Zatížil je žehličkou a pomocí zápalnice odpálil. Tento skutek následoval po hrozivém útoku...

V osudný den se vrátila jeho žena domů od kamarádky z Karlových Varů. Jakmile se agresor probudil, začal ji před dětmi bít. Syn Rudolf s dcerou Jaroslavou se utíkali ukrýt na chodbu. Po krátké chvilce za nimi vyběhla i nešťastnice Harcubová. Manžel ji dostihl a udeřil sekerou do hlavy.

Úder naštěstí stačila zmírnit rukama. Když se Harcubovi nepodařilo zavraždit manželku, začal útočit i na děti. Těm se podařilo vyběhnout na ulici, kde čekaly asi dvacet minut, než přijela policie. Mezitím už jen slyšely výbuch a řinčení okenního skla..

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.